Sıkça Sorulan Sorular

1. Pernigotti Türk markası mı?

Pernigotti 1860 yılında İtalya’da kuruldu. 2013 yılında Toksöz Holding tarafından satın alındı ve %100 yerli sermayeli global bir Türk markası olarak yoluna devam etmekte.

2. Üretim tesisleriniz nerede?

3. Ürünlerinizde glüten bulunur mu?

Çikolata çeşitlerimiz glütensizdir. IL Gelato ürünlerimizde ise az miktarda bulunmaktadır fakat en kısa süre içerisinde glütensiz IL Gelato üretimine de başlayacağız.

4. Ürünlerinizde kullanılan şeker neyden elde edilir?

%100 şeker pancarından üretilen şeker kullanıyoruz. Kensinlikle GDO’lu ve nişasta bazlı şeker, früktoz şurubu, emülgatör içermeyiz.

5. Ürünlerinizde ne tür yağlar kullanıyorsunuz?

Tamamen süt kremasından, fındıktan ve kakaodan elde edilen yağlar kullanıyoruz. Bitkisel ve trans yağ içerimeyiz.

6. Gerçek süt mü yoksa süt tozu mu kullanıyorsunuz?

IL Gelato ürünlerimizde ağırlıklı olarak taze süt kullanıyoruz fakat çikolata üretiminde yağsız süt tozunun kalitesi çoğunlukla daha yüksektir. Bu sebeple çikolata üretiminde özenle seçilen süt tozları kullanıyoruz.

7. Kakaonuz nereden gelir?

Kalite standartları gereği sadece Kosta Rika ve Santa Domingo kakaolarını kullanıyoruz.

8. Fındığınız nereden gelir?

Dünyaca meşhur olan Ordu fındıklarını kullanıyoruz.

9. Antep fıstığınız nereden gelir?

Gaziantep’in en taze ve lezzetli Antep fıstıklarını kullanıyoruz.